Jaarbeurs Utrecht

In opdracht van Jaarbeurs Utrecht heeft DevRepublic voor de tweewielerbeurzen (Motorbeurs Utrecht, Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs) Scan2Ride ontwikkeld. 

De uitdaging
Jaarbeurs was op zoek naar een tool voor de registratie van de bezoekers voor een rit op het testparcours. Enerzijds om de aansprakelijkheid af te dekken, maar ook een tool om testdata inzichtelijk te hebben voor capaciteitsplanning én leadgeneratie. Daarnaast moest de tool ook gebruikt worden door de exposanten en de mogelijkheid bieden om zelf haar vloot test (motor)fietsen in te lezen én testdata in te zien. Wegens het ontbreken van een dergelijke oplossing besloot Jaarbeurs om het zelf te laten ontwikkelen.

Scan2Ride als oplossing
Samen met Jaarbeurs heeft DevRepublic Scan2Ride ontwikkeld. In ongeveer 2 maanden was de applicatie klaar, van idee tot ingebruikname. De applicatie is opgezet in Laravel met Metronic en native apps.

Scan2Ride is opgebouwd uit:

  • Superadmin: een webapplicatie voor Jaarbeurs waarin zij zelf evenementen konden aanmaken en exposanten toevoegen. Met daarin een dashboard hoeveel registraties er per evenement zijn en hoeveel testritten er zijn uitgevoerd.
  • Admin: de webapplicatie voor exposanten om zelf hun assortiment aan testfietsen in te voeren en de plek om na het evenement de testdata te downloaden. Ook gaf deze admin inzicht in de aantallen scans per dag op het evenement.
  • Exposanten app: de Scan2Ride app, beschikbaar als native Android en iOS, waarmee exposanten zelf de barcodes kunnen scannen om de link te leggen tussen bezoeker (met testvoucher) en (motor)fiets.
  • Bezoekersregistratie: een online registratieformulier waar de bezoeker/consument zich kan registreren. Na registratie volgde een testvoucher met barcode.

Scan2Ride heeft meerdere beurzen succesvol gedraaid. Door het gebruik van Scan2Ride was de aansprakelijkheid voor Jaarbeurs geregeld. Ook gaf de applicatie inzicht in het aantal testritten. Met deze data kon Jaarbeurs het evenement verder doorontwikkelen en de capaciteit van het parcours bepalen. Voor de exposanten gaf de testdata inzicht in de populariteit van hun merk en specifieke modellen. Ook hadden ze hiermee leads voor opvolging na de testrit.

Heb jij interesse in een soortgelijke applicatie geregeld? Of zoek jij een mogelijkheid voor een eventregistratie of leads te genereren? Neem dan contact op.

 

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.