Bezoek 𝐌𝐨𝐧𝐠𝐨𝐃𝐁 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 2022 – “The future runs on MongoDB”

Ons bezoek aan MongoDB World 2022 in New York 🗽 zit erop. Dagen lang vol met keynotes, break-out sessies, klantcases en natuurlijk veel nieuwe features. Een aantal collega's van DevRepublic -als officiële MongoDB system integrator partner- waren hierbij én hebben MongoDB CEO Dev Ittycheria mogen ontmoeten. 

MongoDB is dé moderne document georiënteerde database achter vele apps en webapplicaties. Tijdens MongoDB World zijn veel nieuwe featurus aangekondigd, maar deze zijn alleen “onder de motorkap” te zien. Ze dragen allemaal bij aan een verbetering van de snelheid van de applicatie, meer en betere zoekfunctionaliteiten op de data en een kortere doorlooptijd voor de development.

Graag lichten wij een aantal nieuwe features van MongDB 6.0 toe:

‣ Atlas Data Lake wordt uitgebreid met Atlas Data federation. Dit is een cloudgebaseerde object storage voor het faciliteren van analytische zoekvragen. Hiermee is het mogelijk om query’s uit te voeren op meerdere clusters, gegevens te verplaatsen, te vergelijken en meer.

‣ Atlas SQL interface maakt het mogelijk om een SQL database te koppelen aan MongoDB als gegevensbron en deze te raadplegen. Hiermee zijn snel analyses, inzichten, visualisaties en dashboards te maken.

‣ Atlas data API legt op een eenvoudige manier een verbinding met de MongoDB database. Hiermee is het mogelijk om volledig beheerd apps en services op atlas te bouwen door middel van deze API.

‣ Atlas Device Sync wordt uitgebreid met Flexible Sync. Deze oplossing zorgt ervoor dat de client-side database Realm en MongoDB Atlas worden gesynchroniseerd. Hiermee is het eenvoudiger om de databases van mobiele apparaten en van MongoDB perfect op elkaar aan te laten sluiten.

‣ Flutter en Kotlin SDK’s komen beschikbaar. De Realm Kotlin SDK - die volledige Kotlin Multiplatform-ondersteuning omvat - biedt Kotlin API's voor ontwikkelaars die Kotlin gebruiken in hun mobiele apps. De Realm Flutter SDK zorgt ervoor dat ontwikkelaars synchronisatie kunnen gaan testen in de Flutter-applicaties.

‣ Queryable encryption is het bevragen van versleutelde data zonder deze eerst te ontsleutelen. MongoDB controleert de zoekvraag en wanneer deze is op versleutelde data, zorgt een driver binnen database ervoor dat deze wordt uitgevoerd, maar waarbij wel de data te allen tijde op de server versleuteld blijft. Klanten krijgen uiteindelijk de resultaten van hun zoekvraag in plaintext gepresenteerd. Zelfs zoeken op delen van de data is mogelijk. 

 

Ben je geïnteresseerd in alle nieuwe features? Bekijk alle nieuwe features via: https://www.mongodb.com/new

Of neem contact met ons op, wij praten je graag bij!

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.