Collega in de spotlight: Chirag Baroliya

Chirag is .NET developer. Hier ontwerpt hij webapplicaties en programma’s. Daarnaast is hij associated OutSystems developer. Outystems is een lowcode platform waarmee je in een rap tempo en zonder ingewikkelde programmeercodes apps, portals, business- en webapplicaties kan ontwikkelen. 

Even voorstellen:
Hallo allemaal, mijn naam is Chirag Baroliya. Ik werk hier als .NET- en associated Outsystems developer. Mijn vaardigheden zijn onder andere MVC, Asp.net Core, Ouystems, Blazor, SQL, Jquery.   

Naast DevRepublic ben ik man en vader van onze twee jaar oude dochter. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lange wandelingen te maken of een potje cricket te spelen. Soms zelfs met collega’s.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik start mijn werkdag met een kop thee. Daarna check ik mijn mail, de nieuwe taken in het board en discussies in de Teams kanalen. Vervolgens begin ik met het ontwikkelen en werk ik door tot aan de lunch, die is om 1.00PM IST. Met lunch eet ik meestal tortilla, groenten, salades en wat zoets en ga ik wandelen met een vriend. Daarna start ik weer met werken tot 06.30PM IST, dat is 15.00 uur Nederlandse tijd.

Ons kantoor in India is al een jaar gesloten en je werkt sindsdien vanuit huis. Is dat anders?
Om eerlijk te zijn bevalt het werken vanuit huis, maar het is niet zo goed als op kantoor. Op kantoor ontmoet je meer mensen en kan je met de juiste focus en mindset werken. Ook is het op kantoor makkelijker om ideeën te bespreken rondom de thee tafel.

 Je werkt nu 2 jaar bij DevRepublic, bevalt het?
Jazeker. De sfeer is goed en je krijgt de mogelijkheid nieuwe technieken te beheersen. Daarnaast is er ook ruimte voor lol, politieke gesprekken en soms zelfs een spirituele discussie. Inmiddels ben ik twee keer medewerker van de maand geweest, fantastisch!

En hoe is het voor jou om met Nederlanders samen te werken?
Goed! De Nederlanders zijn ook technisch, dus als ontwikkelaar kan ik zonder problemen ideeën of andere zaken bespreken met de Nederlanders. Daarnaast houd ik van de communicatie stijl, ik kan Nederlanders goed begrijpen en met ze praten. 

 Maar, er zijn toch wel verschillen in cultuur. Wat merk je daarvan?
Het grootste verschil is de manier hoe men met elkaar communiceert. In Nederland is directe communicatie de standaard. Het is altijd recht voor zijn raap en direct duidelijk wat ieders mening is. Nederlanders zeggen meteen wat ze denken en als de leidinggevende anders denkt moet hij zijn medewerkers overtuigen. In In dia is over het algemeen de communicatie wat indirecter en is men sneller bang voor gezichtsverslies. 

En zijn er andere typisch Nederlandse dingen die je mooi vindt?
Ik heb niet veel ervaring met Nederlandse dingen, want ik ben zelf nog niet in Nederland geweest. Maar als ik afga op wat ik zie via internet en de collega’s dan zie ik heel veel fietsen. En dat is mooi want ik ben gek op fietsen!

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.