Collega in de spotlight: Divya Jain

Onze vrolijke en goedlachse collega Divya al ruim 8 jaar één van onze DevHeroes. Ooit begon ze als stagiair en inmiddels is zij Android ontwikkelaar en teamlead van het Android team! Naast het werk is Divya druk bezig met haar eigen business in het maken van chocolades, brownies en brood.

Stel jezelf even voor!
Hallo allemaal. Ik ben Divya Jain en werk sinds december 2013 als stagiair bij DevRepublic. Sinds april 2014 ben ik in dienst als Android ontwikkelaar.

En wat zijn je vaardigheden?
Als Android ontwikkelaar werk ik met name met Java en Kotlin. Ook heb ik veel in cross-platformprojecten gewerkt zoals PhoneGap, Angular, Onsen, Ionic, Flutter.

Daarnaast heb ik inmiddels ook veel ervaring opgedaan met Beacons, NFC – Android-ontwikkeltools en releaseproces – HTTP, JSON, XML, REST, KML – Ondersteunende bibliotheken en bibliotheken van derden, Google Play Services MVC, MVP Basics – MVVM-architectuur, AppGyver (platform voor app-ontwikkeling), Google Chart , Aangepaste OAuth 2.0, streepjescodescanning en BLE producten.

Wat vind je leuk om bij DevRepublic te werken?
De cultuur is heel erg vriendelijk, toegankelijk en groei wordt gestimuleerd.

En waar ben je het meest trots op?
Ik ben bij DevRepublic begonnen als stagiair. Daarna ben ik blijven leren en ontwikkelen en uiteindelijk heb ik de waardering gekregen zoals “Medewerker van de maand”. Maar ook door het management, want nu na 7 jaar ben ik sinds deze maand Teamleader van het Android team. Ik ben DevRepublic enorm dankbaar voor deze kans en het vertrouwen.

Dus jij staat je “mannetje” wel?
Jazeker! Er werken in de IT over het algemeen minder vrouwen dan mannen, maar dat maakt geen verschil. Als je hard werkt en toewijding hebt kan je binnen ieder bedrijf de kans krijgen die je zoekt, zowel mannen én vrouwen

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Op dit moment werk ik, net als iedereen, vanuit huis. Ik start de dag met een kop koffie of soms groene thee en om 10.30 hebben wij de teammeeting. Daarna start ik met mijn openstaande taken. Wanneer ik (weer) op kantoor ben verzamelen we eerst bij het koffiezetapparaat en de bank. Daar maken we een praatje met de collega’s, gevolgd door een standup. Dan is het aan de slag!

Maar het kantoor is al een jaar gesloten, dus hoe is het nu om vanuit huis te werken?
Voor mij is de Covid periode lastiger als de periode daarvoor, omdat mijn vader vlak voor de lockdown een ongeluk kreeg en hij op de IC lag terwijl het land was afgesloten. Maar gelukkig krijg ik steun van mijn werkgever, ook nu ik voor mijn vader zorg. Dus wat dat betreft kwam het verplicht thuiswerken echt als een zegen, omdat ik nu ook voor mijn vader kan zorgen. Ik mis mijn collega’s en het dagelijkse leven op kantoor wel, maar de tijd die ik nu met mijn familie kan doorbrengen is erg waardevol.

Wat vind je leuk aan het werken met Nederlanders?
Iedereen is zo enorm vriendelijk en altijd bereid om naar je gedachten en ideeën te luisteres. Er is ondersteuning, in goede en slechte tijden.

Als ik kijk naar de klanten en projecten dan merk ik dat Nederlanders altijd een goede visie en planning hebben. Ook heeft de klant meestal technische kennis, dus het is gemakkelijk om technische aspecten uit te leggen.

Wat voor typische Nederlandse dingen vind je leuk?
Ik vind de kleine houten klompjes als sleutelhangers erg leuk. En pepermunt vind ik super lekker.

Wat is volgens jou het grootste verschil in de Indiase en Nederlandse cultuur?
Ik denk dat Nederlanders meer nee zeggen. In India zijn we soms te bang om nee te zeggen. Dus wat dat betreft leer ik meer nee te zeggen vanuit de Nederlandse cultuur.

Kun je me iets meer vertellen over jezelf, privé? Heb je hobby’s, sport, dingen die je in je vrije tijd doet?
Ik ben een echte fijnproever en houd ervan om in mijn vrije tijd recepten te maken. Dat doe ik met name voor mijn eigen chocolade bedrijfje.  Hiervoor maak ik diverse soorten chocolades, brownies en brood. Als je het leuk vindt bezoek dan eens mijn Instagram en Facebook pagina.

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.