Collega in de spotlight: Pooja Sharma

Graag stellen wij jou één van onze nieuwe collega's voor: Pooja Sharma. Volgende maand is zij slechts één jaar bij ons in dienst.  
Ze bewees in elke fase van haar carrière waarom ze geschikt is voor deze rol. En als Pooja niet aan het werk is, danst ze graag (ze heeft zelfs een danswedstrijd gewonnen voor de krant Times of India!), leest ze graag romans en helpt mee in het huishouden.

Pooja is Medewerker van de Maand juli 2021! 

 

Kun je jezelf voorstellen?
Hallo iedereen! Mijn naam is Pooja, 22 jaar jong 😊
Ik werk als junior PHP/Laravel-ontwikkelaar en ben bezig met het afronden van mijn eerste jaar bij DevRepublic. In mijn eerste maanden kreeg ik training en nu werk ik aan diverse projecten.

 

Wat zijn jouw vaardigheden?
Als PHP-ontwikkelaar is mijn kernexpertise PHP en het op Laravel framework. Voor wat betreft databases kan ik werken met MySQL. Daarnaast heb ik kennis van HTML, CSS en VueJ's.


Wat vind je leuk aan werken bij DevRepublic?
DevRepublic is mijn eerste werkgever. Ik ben blij dat ik Devrepublic heb gekozen voor mijn toekomst. Als eerstejaars heb je zoveel vragen over alles en ben je benieuwd hoe het allemaal in zijn werk gaat. En hier heb ik alle antwoorden naar volle tevredenheid. Iedereen is er altijd om je te helpen en ook om al mijn vele vragen te beantwoorden.
Ik ben mezelf nog steeds dankbaar dat ik voor Devrepublic heb gekozen als mijn groeipartner. Ik wil samen meer leren en groeien.

 

Op welke prestatie ben je trots?
Toen ik hier als stagiaire kwam werken, realiseerde ik me niet dat ik zulke moeilijke dingen kan. Elke dag was een uitdaging voor mij om mezelf te bewijzen en mezelf beter te maken, kleine waardering zoals "goed gedaan" van mijn trainer was als een grote prestatie. En na het ontvangen van deze EOM-titel, realiseerde ik me op de een of andere manier dat ik geslaagd ben en mijn harde werk zijn vruchten afwierp. Ik ben enorm trots dat ik nu medewerker van de maand ben.

Wat is je droom, hoe zie je jezelf in laten we zeggen 3-5 jaar
Ik wil elke dag minstens één nieuw ding leren en wil mezelf steeds meer laten groeien. Mijn droom is om de beste te zijn in alles wat ik doe. Ik kan me voorstellen dat ik doorgroei naar de functie waar ik aan werk. Ik heb het gevoel dat de waarden van deze organisatie van voordeel kunnen zijn voor mijn carrière. Over 3-4 jaar zie ik mezelf mijn kennis gebruiken om betere resultaten te behalen. Deze jaren zouden me naar een doel brengen waar ik de prestaties langs de weg kan koesteren.

 

In de IT zie je over het algemeen minder vrouwen dan mannen aan het werk. Wat kun je daarover vertellen en wat zijn je ervaringen?
Volgens mij gaat het niet om mannen of vrouwen. Het gaat om je vaardigheden en interesses. De IT-sector betaalt voor je vaardigheden en niet voor het vrouw-zijn. En als we het over mannen of vrouwen hebben, denk ik dat vrouwen meer aanleg hebben om perfect te werken😁

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? (begin je met thee/koffie? Dan doe ik een stand-up?
Nee, ik drink geen dranken. Dus mijn dag begint direct met een Daily Scrum Meeting😁
Meestal zijn mensen in Indiase huishoudens verslaafd aan thee (melkthee), (minstens twee keer per dag - ochtend en middag). Wat bij mij niet het geval is, aangezien ik het niet drink.
Ik had van kinds af aan geen thee verslaving dus ik ga gewoon direct aan mijn taken werken, dat doe ik wel communiceren met teamleden gedurende de dag, we lossen onze problemen samen op / halen onze modules op.

 

Wat is het verschil tussen thuiswerken in Covid-tijden en op kantoor?
Mijn werkzame carrière is gestart tijdens de eerste Covid periode. Ik heb dus helemaal geen ervaring met het werken op kantoor, ik heb geen idee hoe dat is. Wel mis ik het om mensen te ontmoeten, te leren praten en me te gedragen in de zakelijke omgeving. Aan de andere kant is thuiswerken zo comfortabel. De balans tussen werk en privéleven is beter en er is minder stress voor woon-werkverkeer (in een stad als Ahmedabad heb je  1/ 1,5 uur rijden/openbaar vervoer nodig om 10/15 km te bereiken). Het is locatie onafhankelijk. Soms als je voor wat werk langer moet zitten, is dat geen probleem meer omdat je al thuis bent. Ik denk dat dit het DevRepublic zeker kan helpen om mensen in heel India aan te nemen in plaats van alleen uit steden in Gujarat of nabijgelegen staten. Behalve thuiswerken bespaart het ook geld.

 

Wat vind je zo leuk aan het werken met Nederlanders?
Ik leer graag over verschillende culturen en talen. Aangezien ik nog geen kans heb gehad om direct met Nederlandse klanten te werken, zou ik deze kans heel graag willen krijgen. Tot nu toe krijg ik goede ondersteuning van mijn Indiase collega's.
Daar hoop ik meer te leren over mensen, cultuur, "Eten", taal/dialecten en plaatsen.

 

Iets Nederlands dat je leuk vindt? Snoep, koekjes, bloemen? Of zoiets?
Ik heb gehoord en gelezen over tulpen, kaas, windmolens, grachten en fietsfeiten van Nederland. En het idee om te fietsen voor dagelijks gebruik lijkt mij geweldig. Dat is hier in Ahmedabad zo lastig!

Wat is volgens jou het grootste verschil in de Indiase en Nederlandse cultuur?
Aangezien ik geen directe ervaring heb met het werken met een Nederlandse collega, is het moeilijk voor mij om daar antwoord op te geven. Zodra ik meer interactie met jullie daar heb, zal ik graag mijn lijst met verschillen tussen onze culturen delen.

 

Kun je me iets meer over jezelf vertellen, privé. Heb je hobby's, sporten, dingen die je in je vrije tijd doet?
Een van mijn hobby's is dansen, wat ook mijn favoriete bezigheid is. Ik heb 5 jaar een opleiding gevolgd in een klassieke dans genaamd "Bharatnatyam" en ik ken ook andere verschillende vormen van dans. Ik heb ook de danswedstrijd van de krant "Times of India" op stadsniveau gewonnen (zie bijlage). Afgezien hiervan lees ik graag romans, luister ik naar muziek in mijn vrije tijd en help ik mijn moeder bij haar werk om het huis te beheren. Als oudste thuis assisteer ik mijn jongere broers en zussen.

 

 

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.