De C's van DevRepublic

Ken jij ze al? De C’s van DevRepublic? Want naast de vele ontwikkelaars, designers en testers zijn er ook meerdere Certified Agile Business Analysts, Certified Scrum Product Owners en Certified Scrum Masters onder ons.

Certified Agile Business Analyst (CABA): De Agile Business Analyst is de expert om de bedrijfsanalyse in een agile- context te begrijpen en toe te passen. Juist bij projecten waar de verandering ook proces- en organisatorische facetten raakt levert de Agile Business Analyst toegevoegde waarde. Het identificeren en analyseren van de business requirements, de motivatie (drijfveren en doelen) en het modelleren van werkbare alternatieve oplossingen is een kerntaak van een business analist. Tenslotte kijkt de Business Analist hoe de processen bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Hierbij wordt er ook gekeken naar de prioriteit, de toegevoegde waarde en het momentum voor de ontwikkelingen die plaats moeten vinden. Op dit vlak ontmoeten de Agile Business Analyst en de Product owner elkaar en kunnen zij samenwerken om resultaten te boeken. 

Certified Scrum Product Owner (CSPO): De Product Owner is onderdeel van het Scrumteam en verantwoordelijk voor het helder beschrijven van de userstories van het product en het prioriteren daarvan. Daarnaast is stakeholdermanagement een zeer belangrijk onderdeel van de product owner. Hierbij kan het een uitdaging zijn om goed met de stakeholders af te stemmen wat er wel of niet wordt uitgevoerd, laat staan de prioritering ervan.

Certified Scrum Master (CSM):  Deze is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat een Scrum-team leeft volgens de waarden en praktijken van Scrum. De ScrumMaster wordt vaak beschouwd als een coach voor het team, die het team helpt om het beste uit zichzelf te halen en het zelfsturend vermogen stimuleert. Daarnaast fungeert de Scrummaster als schakel tussen het technische ontwikkelteam en de Product Owner, oftewel de opdrachtgever. De Scrummaster helpt het DevOps-team te bepalen wanneer een softwareproduct ‘done’ is en kan de Product Owner helpen met helpen formuleren van userstories en productvisies.

Er kunnen namelijk grote verschillen zitten tussen de belangen van stakeholders, maar iedereen heeft uiteindelijk dezelfde doelgroep in gedachten: de eindgebruiker.

Onze Agile Business Analysten en Product Owners zijn de Nederlandse collega’s uit Zwolle. De Scrum masters bevinden zich zowel onder de Nederlandse als de Indiase collega’s. Wil jij meer weten over onze C’s, of wil jij eens spreken met een van hen zoals bijvoorbeeld Eva (CABA), John (CSM) of Harry (CPO)? Neem gerust contact op!

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.