Livewire, het full-stack framework voor Laravel

Bij DevRepublic ontwikkelen wij voor meerdere klanten in het populaire en moderne PHP framework Laravel. Want Laravel is snel, gemakkelijk, onderhoudsvriendelijk en meer. Waar Laravel uitblinkt in backend structuur, komt het af en toe te kort in het frontend gebied. Hierom zie je vaak dat er de keuze wordt gemaakt om Laravel te combineren met een Javascript frontend framework zoals Vue.js of React.

Maar er is een simpelere en innovatieve methode om gebruik te maken binnen Laravel van dezelfde voordelen zoals die de Javascript frameworks. En dat is Livewire. Dit is een full-stack framework dat is opgezet als uitbereiding op de bestaande UI oplossing in Laravel. Livewire maakt het mogelijk dynamische websites te bouwen zonder één regel Javascript te schrijven. 

Livewire bestaat uit Livewire components. Deze components kunnen vanuit elkaar worden opgezet, of vanuit de normale Laravel frontend. Dit maakt het mogelijk sommige gedeeltes van een webapplicatie dynamisch op te bouwen, en anderen niet, zelfs op dezelfde pagina. Hierdoor kun je onnodig werk besparen en Livewire alleen toepassen waar het het meeste nut heeft. 

Elk component bestaat uit twee bestanden, een PHP-klasse welke wat logica bevat, en een standaard Laravel “.blade.php” bestand, welke kan worden uitbereid met Livewire syntax.  En hier zit dan ook meteen de kracht van Livewire. Deze Livewire syntax maakt het mogelijk om efficiënt met XHR requests informatie uit te wisselen met de backend PHP-klasse. Waardoor PHP-functies kunnen worden uitgevoerd na een klik op een HTMLknop met “wire:click”, statistieken live getoond kunnen worden met “wire:poll” en data gebind kan worden aan PHP-variables, wat onder andere realtime validatie van input mogelijk maakt. Waar “wire:poll” normaliter minstens 30 regels programmeercode kosten, is dat met deze twee woorden ondervangen. Kortom: minder programmeerwerk en meer structuur.

Wil je meer weten over Laravel? Lees dan: Waarom ontwikkelen met Laravel

 

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.