Wat is Amazon Web Services (AWS) ?

Wat is Amazon Web Services (AWS)?

Bij DevRepublic maken wij vaak gebruik van AWS. Maar wat is het? En waarom is het ook voor jou handig? Amazon Web Services (AWS) is het cloudplatform van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon. Wereldwijd is AWS de absolute marktleider onder de public cloud-leveranciers, zij zijn de allergrootste.

Met AWS hebben organisaties toegang tot een betrouwbare, veilige, snelle en flexibele IT omgeving. Er zijn talloze organisaties die gebruik maken van AWS, zo zijn onder andere Airbnb, Linkedin, Netflix, en Philips klant. En juist door deze grote namen zijn de technieken en diensten van AWS voor iedereen te gebruiken. Via de AWS marketplace zijn duizenden producten en services beschikbaar zoals bijvoorbeeld die voor het hosten van webplatforms, databases, webshops, chatbots, artificial intelligence en deep learning.

AWS werkt op basis van een pay-per-use basis. Je betaalt maandelijks alleen de rekenkracht en opslag die je daadwerkelijk gebruikt. Hiermee is er dus geen grote investering vooraf nodig, want aanschafkosten voor de servers zijn hiermee verleden tijd. En heb je toch meer nodig? AWS is schaalbaar en groeit makkelijk mee!

Amazon heeft wereldwijd datacenters waardoor je jouw website of platform kan hosten waar je wilt. Als je volgens de GDPR (AVG) regels verplicht bent je data in Europa te hosten kan je bijvoorbeeld kiezen voor AWS servers in Duitsland of andere Europese landen.

Kortom, zoek jij een betrouwbare, veilige, flexibele en toekomstbestendige omgeving voor de hosting van jouw software product of database? Dan is AWS zeker geschikt. Bij DevRepublic hebben wij veel ervaring in het migreren van bestaande platforms naar AWS of het opzetten van een nieuwe omgeving. Goed om te weten, AWS integreert naadloos met MongoDB en DevRepulic is AWS Partner


Wil jij meer weten? Neem contact op.

Contact met DevRepublic

Neem contact met ons op:

DevRepublic BV
Dokter Klinkertweg 10B
8025 BS Zwolle
KVK nr: 08181059
Of stuur ons een bericht
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.