16 augustus 2024

Efficiënt schalen van eCommerce platformen: hoe pak je het aan?

Ravikumar Sharma

Technisch consultant & AWS Solutions Architect

In het kort

Een verouderd eCommerce platform opnieuw opbouwen. Dát deden we het met behulp van een moderne tech stack die Laravel, Vue.js, Lumen en MongoDB omvat. Het doel? De prestaties en schaalbaarheid van het platform verbeteren. Ook tijdens piekmomenten. Leer van één van onze best practices. 

Uitdaging: schalen tijdens piekverkeer 

Tijdens het ontwikkelen van een robuust B2C eCommerce platform bleek uit onze tests tijdens een groot verkoopevenement dat het gebruikersverkeer ineens exponentieel toenam. Om deze uitdaging snel aan te pakken, besloten we AWS Elastic Beanstalk in te zetten. 

Wat is AWS Elastic Beanstalk? 

AWS Elastic Beanstalk is een Platform-as-a-Service (PaaS) die het gemakkelijk maakt om applicaties te implementeren en beheren. Het ondersteunt verschillende programmeertalen en frameworks en automatiseert de schaalvergroting, load balancing en het beheer van de applicatie-omgeving. 

Voordelen AWS Elastic Beanstalk 

We sommen de voordelen voor je op: 

  • Auto-Scaling Setup 
    Het platform zorgt voor een automatische schaalvergroting om de toename in verkeer aan te kunnen. Zo blijft de applicatie altijd beschikbaar. 

  • Load Balancing 
    Er is sprake van een gelijkmatige verdeling van verkeer over meerdere servers, waardoor de belasting vermindert en de prestaties verbeteren. 

  • Geoptimaliseerde Instance Configuratie 
    AWS Elastic Beanstalk configureert automatisch de juiste serveromgevingen voor optimale prestaties. 

  • Performance Monitoring en Alerts
    Je houdt continu toezicht op de prestaties van de applicatie met real-time meldingen bij afwijkingen. Problemen heb je op die manier snel opgelost. 

Waarom het slim is om AWS Elastic Beanstalk te gebruiken?

Omdat je de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het platform aanzienlijk verbetert. Ons platform kon het hoge verkeer tijdens piekmomenten efficiënt verwerken, wat resulteerde in een stabiele en betrouwbare gebruikerservaring. 

Verbeter de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van jouw platform met AWS Elastic Beanstalk

Meer weten? 

Weten of het zinvol is voor jou om een schaalbare oplossing als AWS Elastic Beanstalk te implementeren? We sparren graag met je. Neem contact met ons op.

Contact