15 augustus 2024

Investeer je in een extern ontwikkelteam voor je software of bouw je zelf een team?

John Wassing

Eigenaar

Bij het uitbreiden van IT-capaciteit sta je voor een belangrijke keuze. Investeer je in een extern dedicated ontwikkelteam, bouw je zelf aan een team of doe je het allebei? De verschillende opties hebben hun eigen kostenstructuur en voordelen. Wil je een gedegen beslissing nemen? We vergelijken de verschillende opties voor je. 

Inhuren dedicated IT-ontwikkelteam 

Bij DevRepublic vinden we het belangrijk om duidelijk en transparant te zijn over wat we kosten. Zet je een dedicated developmentteam van ons in? Dan weet je van tevoren exact waar de kosten op neerkomen. De kosten die we afgeven zijn all-in. Daarin zijn de salarissen, werkplekken én IT-infrastructuur verwerkt. Het voordeel hiervan? Je bent flexibel als het gaat om schaalbaarheid en hoeft minder tijd en geld te investeren in werving en training. 

Een dedicated developmentteam biedt een hoge mate van flexibiliteit. Je kunt snel opschalen wanneer de behoefte aan ontwikkelcapaciteit groeit, of afschalen als projecten worden afgerond. Deze flexibiliteit is vaak moeilijk te realiseren met een intern team, vooral in een dynamische markt waar technologische behoeften snel kunnen veranderen. 

Een eigen ontwikkelteam 

Het zelf opbouwen van een ontwikkelteam vereist een initiële investering in werving en selectie. Deze investering kan aanzienlijk zijn, vooral als je op zoek bent naar hooggekwalificeerd personeel. En de kosten gaan verder dan alleen salarissen. Je hebt ook te maken met HR-ondersteuning, het opzetten van werkplekken en de aanschaf van de benodigde hardware. Wil je ervoor zorgen dat je team op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën? Dan maak je bovendien doorlopende kosten voor training en professionele ontwikkeling. 

Een niet te onderschatten factor is de tijd die nodig is om een eigen team op te bouwen. Het vinden van de juiste kandidaten kan maanden duren, en het volledig operationeel krijgen van een nieuw team nog langer. Daarnaast brengt het zelf opbouwen van een team hogere risico's met zich mee als het gaat om personeelsverloop en de match van vaardigheden met de projectvereisten. 

De keuze tussen het inhuren van een dedicated team en het zelf opbouwen van een team hangt af van je specifieke behoeften, budget en tijdlijnen. Zoek je snelheid en flexibiliteit? Dan kan het inhuren van een dedicated team kosteneffectiever zijn, vooral als de behoefte aan ontwikkelcapaciteit fluctueert. 

"Met een dedicated developmentteam van ons weet je vooraf precies wat de all-in kosten zijn."

Meer weten?

Twijfel je of je wel of niet een dedicated ontwikkelteam wil inhuren voor jouw softwareproject? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem contact met ons op. 

Contact